Blood and Beyond kan transfüzyonunun hastalar, sağlık sistemleri ve toplum üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve kan yönetimini optimize ederek hasta sonuçlarını iyileştiren politikaların ve uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Avrupa’da hayata geçirilmiş olan çok paydaşlı bir girişimdir.

Türkiye’de Kan ve Ötesi adı altında; Kanser Savaşçıları Derneği, Talasemi Federasyonu ve Bristol Myers Squibb (BMS) iş birliğinde faaliyete geçirilen girişim, kan transfüzyonunun hastalar, destek ağları, sağlık sistemleri ve genel olarak toplum üzerindeki etkisi hakkında farkındalık yaratarak, ülkede düzenli kan nakline ihtiyaç duyan binlerce hastanın hayatına değer katmayı ve ulusal kan yönetim sistemini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Girişim kapsamında şu zamana dek Belçika, Yunanistan, İtalya ve Polonya’da çeşitli çalışmalar yürütülmüştür. Kan ve Ötesi; alanında uzman hekimleri, hasta derneklerini, kamu kurumlarının temsilcilerini ve kanaat önderlerini bir araya getirerek Türkiye’de kan yönetim sisteminin geliştirilmesi ve daha da güçlendirilmesi için atılması gereken adımları tartışmak üzere bir rapor hazırlamıştır.

BMS'in koşulsuz katkılarıyla

Bu rapor Zay Strateji tarafından hazırlanmıştır

Katkı Sağlayanlar

ZAY Strateji

ZAY Strateji “kamusal alan işleri/public affairs” uzmanlığına sahip bir “iş stratejisi” danışmanlığı firmasıdır.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Acıbadem Maslak Hastanesi Hematoloji Bölümünde görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Yeşim Aydınok

Çocuk Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Aydınok, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı'nda da görev yapmaktadır.

Kanser Savaşçıları Derneği, tanı ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiyi doğru ve bilimsel kaynaklardan araştıran, öğrenen ve paylaşan bir sivil inisiyatif olarak 2011’de kurulmuştur.

Talasemi Federasyonu, ülkemizde yaygın olarak görülen talasemi hastalarının sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları, birlik, beraberlik ve eşgüdüm içerisinde daha güçlü bir şekilde yürütmek amacıyla bu alanda çalışan derneklerin federasyon çatısı altında toplamak için 2005 yılında kurulmuştur.